Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 03 januari 2016 @ 15:42 door Susan- , 533 keer bekeken

The Fish Pond Song

t/m 5 juni 2016

 
  • zaterdag 19 december 2015

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

De Mortel 45211 HV Den Bosch 073 627 3680www.sm-s.nl/

Prijsinformatie

Standaard € 7.00 CJP € 3.50 Link naar ticketinfo

Als start van het Jheronimus Bosch-jaar 2016 gaat het videodrieluik The Fish Pond Song van beeldend kunstenaar Jeroen Kooijmans in première. Dit epische kunstwerk in drie delen is de culminatie van tien jaar filmen in Nederland, Hongarije en op Curaçao.

The Fish Pond Song gaat over godsdienstwaanzin en de eeuwige zoektocht naar verlossing. Belangrijke inspiratiebronnen zijn de beroemde Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch en de eigentijdse geschiedenis sinds ‘9/11’, een gebeurtenis die Jeroen Kooijmans van nabij meemaakte.

In een monumentale installatie die de gehele eerste verdieping van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch beslaat, maakt de bezoeker een tocht door een imaginaire wereld en luisteren daarbij naar ‘het lied van de visvijver’, het dichtdebuut van schrijver Tommy Wieringa.

Afwijkende openingstijden en prijzen
Van 13 februari t/m 8 mei 2016 is in Het Noordbrabants Museum de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie te bezoeken. Een ticket voor deze tentoonstelling is in deze periode toegangsbewijs voor The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans. Zie www.sm-s.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de trailer van The Fish Pond Song

Extra informatieReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.