Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 03 januari 2016 @ 15:13 door Susan- , 526 keer bekeken

Circus rondom Bosch

Circus rondom Bosch

 

9 januari t/m 5 maart

 
  • zaterdag 9 januari
 

Keg Expo

Steeg 9 ( CC ’t Spectrum) 5482 WN Schijndel
 
 

Circus rondom Bosch: Pepijn van den Nieuwendijk exposeert.

Pepijn van den Nieuwendijk is naast illustrator en schilder ook keramist. In zijn werk combineert hij zijn grafische, illustratieve en artistieke vaardigheden om een sterk gedetailleerd, harmonisch geheel te creëren.

In het werk is duidelijk een historische en kunsthistorische achtergrond te herkennen. Sprookjes, oude verhalen, historische feiten en mythologie maar ook moderne beeldcultuur, strips, science fiction, kinderboeken en animatiefilms zijn inspiratiebronnen. Hiermee creëert Pepijn een fantasierijke wereld, bevolkt door hybride mensen, dieren, insecten en verdwaalde cartoonkarakters. De toeschouwer wordt meegenomen in een eigen wonderlijke en bizarre wereld zoals ook Jeroen Bosch dat deed en doet.

De tentoonstelling is de start van een project wat gedurende het hele jaar verschillende facetten rondom de schilderijen, het tijdsbeeld en het gedachtegoed van Jeroen Bosch op een luchtige manier belicht. Lezingen, een educatief programma, verschillende tentoonstellingen en muzikale optredens zullen onderdeel uit gaan maken van het Circus rondom Bosch in SchijndelReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.