hier kan je de schilderijen bewonderen

Geplaatst op zondag 18 februari 2024 @ 16:39 , 203 keer bekeken

Jeroen Bosch was een van de meest invloedrijke en originele schilders van de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zijn werken zijn te bewonderen in verschillende steden en musea over de hele wereld. Hier zijn enkele voorbeelden:

- In 's-Hertogenbosch, de geboorteplaats van Bosch, staat het Jheronimus Bosch Art Center, een museum gewijd aan zijn leven en werk. Hier kun je replica's zien van al zijn schilderijen en tekeningen, evenals interactieve tentoonstellingen en educatieve activiteiten.
- In Madrid bevindt zich het Prado Museum, dat de grootste collectie van Bosch' schilderijen ter wereld bezit. Hier kun je onder andere zijn beroemde triptieken De Tuin der Lusten, De Hooiwagen en Het Laatste Oordeel bewonderen.
- In Lissabon kun je het Nationaal Museum voor Oude Kunst bezoeken, dat twee belangrijke werken van Bosch herbergt: De Verzoeking van de Heilige Antonius en De Heilige Hiëronymus in Gebed.
- In Venetië kun je het Palazzo Grimani bewonderen, dat een van de weinige fresco's van Bosch bevat: De Allegorie van de Intrede in het Klooster.
- In New York kun je het Metropolitan Museum of Art bezoeken, dat een van de vroegste werken van Bosch tentoonstelt: De Aanbidding der Koningen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Jeroen Bosch is. s'Hertogenbosch meest beroemde kunst schilder. Zijn bekenste is natuurlijk (DE TUIN DER LUSTEN). kom eens lang en less alles over deze schilder.