566 keer bekeken

Bosch Parade trekt recordaantal bezoekers

 • dinsdag 25 juni 2019 @ 09:31
  #1

  Varende parade in de geest van Jheronimus Bosch op het water. Foto Triomf van Rob van Dam

  Varende parade in de geest van Jheronimus Bosch op het water. Foto Triomf van Rob van Dam © copyright Marc Bolsius

  DEN BOSCH - De achtste editie van Bosch Parade heeft voor een record aantal bezoekers gezorgd. 27.000 mensen trokken verspreid over vrijdag, zaterdag en zondag naar Den Bosch om de varende parade in de geest van Jheronimus Bosch te kunnen aanschouwen. 

  Er zijn in totaal 2.200 tickets voor tribuneplekken verkocht. Het evenement is niet alleen de best bezochte editie tot nu toe, maar het is ook voor het eerst dat er een succesvol verdienmodel is toegevoegd aan het evenement.

  Vernieuwing

  Bosch Parade zat dit jaar vol met vernieuwingen. Er werd één verhaal uitgebeeld in verschillende kunstwerken en die vertoonde een grotere samenhang dan in vorige edities. Het muzikale gedeelte was in handen van één componist. Artistiek leider Miesjel van Gerwen: ,,De grote diversiteit van de werken bleek een sterk punt. Het publiek valt net als voorheen van de ene verbazing in de andere. De achtste editie van Bosch Parade bewijst dat met zeer uiteenlopende werken van zeer verschillende kunstenaars toch een doorlopend verhaal verteld kan worden zonder de autonomie van de kunstenaars tekort te doen.”

  Volgende editie

  Het smaakt allemaal naar meer. De volgende editie van Bosch Parade staat gepland in het weekend van 18 tot en met 20 juni 2021. Verder heeft Stichting Bosch Parade ook de ambitie uitgesproken om in 2020 een kleinschaliger evenement te gaan houden in de stad.